(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Braskova prirodni stava z kvetu cerneho bezu - moc dobra, zdrava a bez vareni
Potřebné ingredience
20 kvetu cerneho bezu, 2 BIO citrony, 1l vody, 25 g kys. citronove, 1 kg cukru
Postup přípravy
Do velkeho hrnce nebo sklenice dame 20 kvetu cerneho bezu, pridame 2 BIO citrony nakrejene na kolecka, 25g kys. citronove a zalejeme 1l vody. Nadobu prekryjeme uterkou a nechame 24h louhovat.
Druhy den smes precetime pres platynko a poradne vymackame. Do vznikle stavy pridame 1kg cukru a michame dokud se vsechen cukr nerozpusti. Pak uz jen nalijeme do flasek a uskladnime v chladnu treba ve sklepe.
Stava je velice dobra a hlavne moc moc zdrava.
Druhy den smes precetime pres platynko a poradne vymackame. Do vznikle stavy pridame 1kg cukru a michame dokud se vsechen cukr nerozpusti. Pak uz jen nalijeme do flasek a uskladnime v chladnu treba ve sklepe.
Stava je velice dobra a hlavne moc moc zdrava.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lmegi
(upraveno)
2. 6. 2009, 8:38
Dá se to dat i do pet lahví? A jak dlouho ta štáva v lahvích vydrží?
Hanča.Z
(upraveno)
27. 4. 2009, 14:02
Hanča.Z
(upraveno)
27. 4. 2009, 14:00
Hanča.Z
(upraveno)
27. 4. 2009, 13:59
Hanča.Z
(upraveno)
27. 4. 2009, 13:57
Hanča.Z
(upraveno)
27. 4. 2009, 13:57
Hanča.Z
(upraveno)
27. 4. 2009, 13:55
mcabr
(upraveno)
2. 6. 2008, 13:28
Manžel si vymyslel, že chce bezovou šťávu,tak jsem udělala tu vaši. A odezva byla kladná, takže možná udělám ještě jednu várku, aby bylo i na zimu.
Vlasta V.
(upraveno)
2. 6. 2007, 15:54
.....DÍKY
Marcela 1980
(upraveno)
2. 6. 2007, 15:03
Tento recept mam od brachy on ji dela kazdy rok, uz asi 7 let a vydrzi mu celou zimu ve sklepe v bytovce. Tedy kdyz ji driv nevysosaji Ten cukr to konzervuje, nevim jak s tim sterilizovanim, urcite se s tim znici urcite mnozstvi tech moznejch lecivejch latek , ale na druhou stranu tam urcite neco zustane Ja to taky letos risknu bez sterilizace
Vlasta V.
(upraveno)
2. 6. 2007, 14:51
Chtěla jsem se zeptat,zítra budu už slívat vyluhované a jestli by nebylo od věci,že bych to na 10 min.sterilizovala v troubě at to déle vydrží,nezkoušela jste někdy ,jak dlouho vydrží štávička,když to není steril,chtěla bych,aby bylo něco na zimu